Pozamare

Prima pagin Prima Pagina » Uleiuri naturale presate la rece EXTRAVIRGINE » Uleiul extravirgin din seminte de mustar

Uleiul extravirgin din seminte de mustar

Uleiul extravirgin din seminte de mustar

ULEIUL EXTRAVIRGIN DIN SEMINTE DE MUSTAR

 

 

Uleiul de mustar marca VALAHIA este obtinut prin presarea la rece a semintelor de mustar alb (Sinapis alba), care contin intre 30 si 32% ulei.

 

Uleiul de mustar este folosit pe scară largă, la gătit, în state ca Uttar Pradesh, Gujarat, Orissa, Bengal, Bihar, Jharkhand, Chhatisgarh, Assam şi alte zone din India şi Bangladesh. Bengalul în special este statul în care uleiul de muştar este preferat pentru gătit, deşi în ultimii ani au început să fie folosite şi uleiuri cu aromă neutră, rafinate, ca cel de floarea-soarelui.

Seminţele de muştar conţin circa 30% ulei. Uleiul poate fi produs din toate tipurile de muştar (alb, brun sau negru). Conţine circa 60% acizi graşi mononesaturaţi, dintre care 42% acid erucic şi 12% acid oleic, şi 21% acizi graşi polinesaturaţi, dintre care 6% acid linolenic (omega-3) şi 15% acid linoleic (omega-6). Restul de 12% sunt acizi graşi saturaţi. Procentul de acizi graşi este destul de scăzut, fiind chiar ceva mai mic decât cel conţinut în uleiul de măsline.

Seminţele de muştar, ca toate cele ale plantelor din fanilia Brassicaceae (familia verzei), inclusiv rapiţă şi napi, conţin destul de mult omega-3 (6-11%) şi sunt astfel o sursă ieftină şi la îndemână pentru producerea pe scară largă de acizi omega-3.

Seminţele de in au 55% omega-3, dar uleiul lor nu are tradiţie în a fi folosit în alimentaţie.

Uleiul de fasole soia are 6% omega-3, dar şi peste 50% omega-6, acidul care este în competiţie cu omega-3, căci îndeplineşte cam aceleaşi funcţii. În afară de uleiurile provenite din seminţe de rapiţă şi muştar există foarte puţine surse naturale, din plante, de acizi graşi omega-3.

 

Utilizare în bucătărie

În India, uleiul de muştar este folosit la gătitul de zi cu zi. Nu are rost să enumăr utilizările sale, le puteţi deduce uşor; practic, este folosit la orice. Ca o caracteristică proprie a sa, uleiul de muştar este adesea încins până ce începe să fumege înainte de a se găti cu el, în încercarea de a i se micşora aroma şi gustul prea puternice pentru unele preparate. Totuşi, temperaturile înalte pot distruge acizii omega-3 din ulei, reducându-i astfel şi calităţile nutriţionale. Unii bucătari recomandă diluarea sa cu un ulei rafinat, insipid şi inodor.

Pentru prăjit este OK, mai ales dacă se găteşte la temperaturi mari: sotare, stir-fry, prăjire în baie-de-ulei. Imprimă mâncării gustul său, dar nu mi s-a părut deloc supărător. Bineînţeles, l-am folosit doar la preparate indiene. (http://www.reteteleluiradu.ro/2010/12/16/pe-scurt-despre-uleiul-de-mustar-1/ ).

Uleiul esential de mustar este produsul preferat in India datorita proprietatilor sale curative ( informeaza organicfacts.net ).

 

 

Cel mai mare beneficiu al gatirii cu ulei de mustar este reducerea colesterolului. Insa, nu-i tot. Contine acizi grasi omega 3, fier, calciu, proteine, zinc, fibre si niacina. Iata de ce, medicii si nutritionistii recomanda uleiul din seminte de mustar, gratie proprietatilor sale de prevenire a atacurilor de cord si bolilor de inima, pe fondul diabetului. ( http://www.dietetik.ro/din-dragoste-pentru-mustar/4225.html )

 

 

Indicatii: - tratarea cu succes a durerilor reumatice;

- antibacterian;

- emolient al pielii.

 

 

Uleiul esential de mustar este un excelent stimulent digestiv sau circulator.

 

 

Uleiul de mustar este folosit in special ca ulei de masaj.

 

 

Aplicat extern, imbunatateste circulatia sangelui, iar efectul este imediat. Mai mult, vei scapa de constipatii si crampe suparatoare, printr-un simplu masaj al stomacului cu acest ulei.

Stimuleaza apetitul si induce starea de foame. Specialistii sunt de parere ca persoanele care au probleme cu kilogramele in minus pot incerca masajul stomacal cu uleiul esential de mustar.

 

Daca se foloseste intern, are importante proprietati antibacteriene si ajuta la igienizarea si buna functionare a colonului. Se poate folosi si pentru infectiile pielii, extern, aplicat direct pe rana.

Mai mult, controleaza glandele sudoripare si te fereste de transpiratia excesiva, daca se aplica pe piele, dupa baie.

Pentru infrumusetare, il poti folosi ca tratament de par, pentru ca are rolul de a vitaliza si intari radacina parului datorita acizilor continuti. Stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului si astfel se protejeaza radacina parului.

Vara, uleiul esential de mustar indeparteaza mustele si tantarii. Daca te afli intr-o zona predispusa aparitiei lor, incearca sa stergi masa cu uleiul esential si vei scapa de insectele suparatoare.

Este un bun tonic general, pentru ca are numeroase intrebuintari si ajuta la stimularea sistemului imunitar.

Specialistii avertizeaza ca uleiul esential are un efect imediat, iar persoanele care il folosesc pentru prima data pot avea iritatii. Consulta deci medicul tau pentru a-ti spune la ce te poti astepta de la medicamentul tau natural.

Linie

250 ml - Ulei EXTRAVIRGIN din boabe de MUSTAR sp

250 ml - Ulei EXTRAV...

Ptr. consum alimentar, cosmetica si farmacie

Pret: 17.0 RON

Cum comand?

Linie

Pentru comenzile de sub 250RON, cu greutate pana in 15kg., transportul in Bucuresti costa 8RON iar pe restul teritoriului Romaniei 20RON.

Pentru comenzile de uleiuri de peste 250RON, transportul este gratuit.

Comenzi Telefonice
Tel: (+4)0722.519.472
L-V; 10:00 - 16:00


Comenzi prin E-mail:
sales@uleiuri-naturale.ro



Articole de specialitate

Uleiul din germene de GRAU

Uleiul din germeni de grau are un continut ridicat de vitamina E care este cel mai puternic antioxidant natural, inlocuieste cu succes produsele de origine animala in stimularea regenerarii celulelor. Contine grasimi si vitamine liposolubile, acizi grasi esentiali in proportie de 72 %, bogat in vitamina A, B1 si B2, D E, F si K, lecitina.


Uleiul din miez de NUCA - un plus de echilibru !


uleiul din seminte de CORIANDRU

Toxiinfectii alimentare, infectii rezistente la antibiotice, E-coli, Salmonella, stafilococ auriu - iata o serie de probleme care pot fi rezolvate cu ulei de coriandru. ..... Sursa: csid.ro , Sciencedaily.com Autor: Elena Nistor


Certificari:

SR EN ISO 9001:2008 , SR EN ISO 14001:2005, SR OHSAS 18001:2008, SR EN ISO 22000:2005/HACCP


EXPOZITII - participari

Ne gasiti la urmatoarele manifestari expozitionale: Piata AGRONOMIEI - IN FIECARE WEEK-END ! 14-16 FEBRUARIE 2014 - SALA PALATULUI - Festivalul BODY MIND SPIRIT ! 12-15 FEBRUARIE - NURNBERG-GERMANIA - BIOFACH 2014 https://www.youtube.com/watch?v=PyiREQh1GJc&feature=youtube_gdata_player Magazine in care gasiti produsele noastre: METRO (Berceni, Voluntari, Baneasa, Militari, Pallady, Brasov 1, Constanta 1, Ploiesti) NATURALIA (Unirea, Mosilor, Stirbei Voda, Floreasca) KI-LIFE (Piata Amzei)+ MAGAZINUL NOU Plafaruri diverse (Pantelimon, Complex Vitan, Piata Berceni etc)


Informatii Utile

Parteneri

colesterol-stop.ro